Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، برپایی نمایشگاه های هنری در حوزه تجسمی یکی از فرصت های مناسب بروز و ظهور هنر و خلاقیت هنرمندانی است که سال ها در این عرصه فعالیت می‌کنند و این نمایشگاه ها اغلب، جمعه‌های هر هفته افتتاح می شوند. روز جمعه ۱۴ دی نمایشگاه های متعددی در تهران افتتاح می شود، یکی از برنامه های جالب توجه که در این روز افتتاح می شود برگزاری اولین دوره تیرآرت است که با عنوان «هفته هنر تیر» شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه‌ یک هفته‌ای دربرگیرنده‌ رویدادهایی در زمینه‌ هنرهای تجسمی است که نخستین دوره‌ آن از ۱۴ تا ۲۱ دی در تهران برگزار می شود. این رخداد با گرد هم آوردن گالری‌های شرکت‌کننده، مراکز فرهنگی و اجتماع هنرمندان ایرانی در پی فراهم آوردن فرصت‌هایی برای ایجاد گفتگو بیشتر و برقراری پیوند میان هنر و زندگی روزمره است. همچنین نخستین سالانه «فرصت» با هدف برپایی نمایشگاه، نشست تخصصی و فروش آثار هنرمندان تجسمی از ۱۴ تا ۲۸ دی ماه در گالری‌های خانه هنرمندان ایران و سالن استاد امیرخانی برگزار خواهد شد. در زیر لیست تعدادی از نمایشگاه‌های هنری که در روز جمعه ۱۴ دی ماه افتتاح می شوند که اتفاقا ذیل برنامه «هفته هنر تیر» هستند، می خوانید.

خانه هنرمندان ایران

شورای تجسمی خانه هنرمندان ایران نخستین سالانه‌ خود را با نام «فرصت» در همراهی با انجمن‌ها و هنرمندان تجسمی ایران از ۱۴ تا ۲۸ دی ماه در گالری‌های خانه هنرمندان ایران و سالن امیرخانی برگزار می‌کند.

این رویداد فرهنگی با حضور هنرمندان و گروهی از اعضای انجمن‌های خوشنویسان ایران، تصویرگران ایران، هنرمندان سفالگر ایران، عکاسان ایران، هنرمندان مجسمه‌ساز ایران، هنرمندان نقاش ایران و طراحان گرافیک ایران و با هدف ایجاد فرصتی نو برای آشنایی علاقمندان و مخاطبان عام با هنر معاصر ایران اجرا می‌شود. نزدیک به ۱۹۰ اثر از هنرمندان تجسمی در سالانه‌ «فرصت» در گالری‌های هفت گانه‌ خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته خواهند شد.

گالری آ

نمایشگاه گروهی نقاشی، عکس، چیدمان «در پرانتز» روز جمعه ۱۴ دی در گالری آ به نشانی خیابان کریم خان زند، ابتدای خیابان شهید عضدی (آبان جنوبی)، کوچه ارشد، شماره هفت افتتاح می شود. در این نمایشگاه آثاری از مرتضی آکوچکیان، فاطمه افشاری، فرید بیان، محبوبه پرنیان، مژده توحیدی، محمد حدادی، زهره رحمانی، هاجر رهگذر، پریسا زیار، علی شیری، آتنا فریدونی، حسام فطرتی، مارال قندیلی، مهرداد کریمی، دلارام معروف، مونا نجفی زاده، سیامک نصر، شهرزاد ولی زاده و صادق همتی به نمایش گذاشته می شود.

گالری آس

نمایشگاه نقاشی الیانا شمس لنگرودی با عنوان «تو هم می بینی همونی که من می بینم؟»، ۱۴ دی ماه در گالری آس افتتاح می شود. این نمایشگاه نخستین نمایشگاه نقاشی انفرادی شمس لنگرودی در ایران است اما وی پیش از این در نیویورک، لس آنجلس و واشنگتن سه نمایشگاه گروهی برگزار کرده است.

این نمایشگاه تا ۱۹ دی ماه در گالری آس به نشانی شریعتی، بالاتر از پل رومی، جنب بانک پارسیان، شماره ١٨٣١ ادامه دارد.

گالری اعتماد

نمایشگاه انفرادی ترکیب مواد مصطفی دره‌باغی با عنوان «باغ» جمعه ۱۴ دی ماه در گالری اعتماد واقع در میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ گشایش می یابد و تا ۹ بهمن ادامه خواهد داشت.

گالری امکان

نمایشگاه انفرادی نقاشی های علی گلستانه با عنوان «سیزده منظر» جمعه ۱۴ دی در گالری امکان به نشانی خیابان میرزای شیرازی، کوچه دوم، پلاک ۳، زنگ یک افتتاح می شود.

این نمایشگاه شامل مناظری از علی گلستانه است که در فاصله‌ دهه‌ ۴۰ شمسی (آغاز فعالیت حرفه‌ای هنرمند) تا اواسط دهه‌ پنجاه کار شده و پیش از این جایی نمایش داده نشده‌اند. مشابه برخی از این آثار پیش از انقلاب در نمایشگاهی با عنوان «سی و چهار منظره» در گالری شهر به نمایش در آمدند و تعدادی نیز در مجموعه‌ موزه‌ هنرهای معاصر تهران نگه‌داری می‌شوند. آثار نمایشگاه حاضر که از چند مجموعه‌ مختلف گردآوری شده فرصتی خواهد بود تا علاقمندان جهان هنری علی گلستانه، با روند کاری او در آن دو دهه بیشتر آشنا شوند. اولین چیزی که در تماشای این آثار جلب نظر می‌کند شور سرخوشانه‌ هنرمندی است که بیش از آن که در قید و بند ارایه باشد،‌ عطش نقاشی دارد. علاوه بر این، اگر نگوییم گلستانه از آن دست هنرمندانی است که بالاترین حد آزادی و تکنیک را روی کاغذ تجربه می‌کند، بی‌شک این آثار ما را بر آن می‌دارند که برای کارهای او روی کاغذ شأن و هویتی مستقل قائل شویم.

گالری بوم

نمایشگاه نقاشی های منوچهر نیازی هنرمند هشتاد و یک ساله، شامل مجموعه ای دیده نشده از مهم ترین نقاشی های او برای نخستین بار جمعه ۱۴ دی ماه در گالری بوم گشایش می‌یابد. نمایشگاه نقاشی های منوچهر نیازی عصر جمعه چهاردهم دی ماه آغاز به کار می کند و حدود ۲ ماه (غیر از شنبه ها و یکشنبه ها) در معرض نمایش عموم خواهد بود.

تمامی آثار به نمایش درآمده در گالری بوم در زمره گنجینه این گالری و برای حمایت از هنر ایران است و جنبه فروش ندارد. گالری بوم در خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ۱۱ واقع است.

گالری پل

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «تهران» جمعه ۱۴ دی ماه در گالری پل واقع در پل سیدخندان، خیابان کابلی(دبستان)، کوچه فردوسی، پلاک ۳۴، طبقه همکف گشایش می یابد.

گالری چهارده

نمایشگاه گروهی عکس، فیلم و ویدئو «برف» به کیوریتوری سعید مزینانی از ۱۴ تا ۲۵ دی ماه در گالری چهارده به نشانی خیابان انقلاب، خیابان خارک، پلاک ۱۴، خانه نگار ۱۴ برگزار می شود.

در این نمایشگاه آثاری از کوروش ادیم، هوفر حقیقی، علی شکری، نازنین طباطبایی، محمدعلی فاموری، ساسان فهیمی، صمد قربان‌زاده، مهدی مقیم‌نژاد، محمدرضا نوربخش و آیلار هاشمی به نمایش گذاشته می‌شود.

گالری شلمان

نمایشگاه گروهی نقاشی «داریسان» به کیوریتوری رضا عمادی و با آثاری از سعید و یعقوب امدادیان، محمدرضا ایزدخواه، حسین حسنی زاده، مهدی علائی‌نژاد، رضا عمادی و آرمان یعقوب‌پور از روز جمعه ۱۴ دی در گالری شلمان به نشانی میرداماد، نرسیده به شریعتی، رودبارغربی (جنوبی)، کوچه کاووسی، پلاک ۲۷ برگزار می شود.

گالری سیحون

نمایشگاه نقاشی های علیرضا پویا با عنوان «مواجهه» در جریان برپایی «هفته هنر تیر» روز جمعه ۱۴ دی ماه در گالری سیحون آغاز به کار می کند. در استیتمنت این نمایشگاه به قلم سعید نودهی آمده است: «گوش بسپارید، صدای آثار پویا این بار بلندتر شده است. نقاشی های اخیر علیرضا پویا، نه پرخاشگرانه تر و نه تغییر یافته، بلکه همان نگاه قبلی خود را دارد. ولی گویا کمی به مخاطبش نزدیکتر شده است.

لایه های زیرین آثار او با برخوردی پرشور در بیان تجریدی حالتهای احساسی گره خورده است و شاخصه لایه های سطحی تر آثارش بازنمایی عینی از چالشهای او با محیط اطرافش است، که ذهن را در مواجهه مستقیم با موضوع قرار می دهد. در تقابل میان انتزاع و عینیت، او حد اعتدال را بر می گزیند و درست در مرحله ای از اندیشه قرار می گیرد که تجربه او از محیطش است، جایی میان شک و یقین. بی پروایی هنرمند در رنگ گذاری و پردازش رنگ های پر هیجان و احساسی، گویی مقدمه ای است در بسترسازی و پایه ریزی هوشمندانه برای رسیدن به روکش های محتوایی و عینی و آشناتر در ذهن مخاطب.

او صریح حرفش را نمی زند، انگار اول آن را مزه مزه و بعد کم کم و بدون تعارف همه را بر روی بوم خالی می کند. شوکی که می توان سوار بر آثارش حس کرد. آثارش از مجاورت مخاطب موضوع برداری می کند، همانگونه که کلاژ گونه هایش را از فضاهایی این چنینی انتخاب می کند. انگار دست انداخته و محیطش را کنکاش کرده و آنچه به دستش آمده، برداشته و برایش معنایی بنا نهاده و آن را دستمایه ای قرار داده برای خلق  شکل تصویری جدید، در تکمیل محتوای آثارش.

نقاشیهایش هم جوار با مخاطب است، نوعی نگرش پاپ آرت گونه. پویا در آثارش بر این امر صحه میگذارد که هنرمند از اجتماع می آموزد و به اجتماع باز می گرداند، ارتباطی منصفانه و منتقدانه با کمی شیطنت و گستاخی دوست داشتنی. تلخی شیرین شده یا شیرینی تلخ آثارش، دردی هیجان انگیز را در تجربه مخاطب می سازد. تناقضی معقول و حساب شده.»

گالری هور

یعقوب امدادیان علاوه بر حضور در نمایشگاه گروهی «داریسان» در گالری شلمان در روز جمعه ۱۴ دی ماه، نمایشگاه انفرادی نقاشی‌هایش را همین روز در گالری هور برپا خواهد کرد. در متن استیتمنت این نمایشگاه به قلم روبین پاکباز آمده است: «در نقاشی یعقوب امدادیان با صراحت فرم، رنگ و وسعت فضا روبرو می شویم. امدادیان اساسا یک منظره نگار است. اما نه در معنای متعارف آن، او طبیعت را دوست دارد، ولی صور و ابعاد آن را در هندسه خاص خود تعریف می کند. منشا رویکرد او به طبیعت را شاید بتوان به تجربه های دیداری سالهای کودکی در چشم اندازهای اطراف تبریز دانست. جایی که خود را ناگهان زیر آسمان روشن و پهناور و در برابر کشتزارهای گسترده تا افق می یافت. شاید هم علاقه او به افقهای رفیع از چنین تجربه هایی ناشی شده باشد. به هر حال مساله فضای باز دل مشغولی همیشگی اوست. چه در منظره هایی که از کشتزار ها یا بیابان ها کشیده است و چه در ترکیب بندی های نیمه انتزاعی که در آنها به نشانه هایی از زمین و آسمان بسنده کرده است. امدادیان با تسلط بر وسایل تصویری و امکانات بیانی آنها به خوبی می تواند نگرش خود به طبیعت ایران را به ما بقبولاند.»

کد خبر 4502828

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه هنرمندان ایران عکس گالری آس گالری سیحون گالری گردی گالری های تهران مجسمه نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • منیژه، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی